Tijdelijk e-mail adres

Er zijn situaties waarin je je eigen e-mail adres liever niet wilt gebruiken. Denk aan sommige websites die wat minder betrouwbaar lijken of zijn en mogelijk jouw mailbox van heel veel spam gaan voorzien. Maar gelukkig zijn er websites die je hierbij een handje kunnen helpen. Aanmelden op deze websites is niet nodig, je krijgt een tijdelijke mailbox. Mocht het ineens wel nodig zijn om je aan te melden, ga dan op zoek naar een website waar dat niet nodig is. Dat is voor je eigen veiligheid, weest altijd waakzaam en alert als je niet tot over je oren in de spam en phishing pogingen wilt zitten.

Een tijdelijk e-mail adres kun je aanmaken op https://www.guerrillamail.com/nl/inbox of op https://temp-mail.org/
Naast deze websites zijn er uiteraard nog vele andere, met deze heb ik echter goede ervaringen.

Er zijn zoals ook sites waar je een mobiel nummer kunt lenen om een SMS op te ontvangen. Ik heb daar eerlijk gezegd nog geen gebruik van gemaakt.
Hier zitten ook pareltjes tussen maar ook kwaadwillende dus wees voorzichtig en test nooit met je eigen nummer om te zien of het werkt. Het zou namelijk ook juist een manier kunnen zijn om werkende nummers te achterhalen en te voorzien van de nodige SPAM telefoontjes. Dus wees voorzichtig.