Cyber Security

Cyber Security is niet meer weg te denken. Altijd alert zijn zodra je berichtjes waar dan ook krijgt van onbekende maar ook soms bekende personen. Een van de belangrijkste dingen je wachtwoord… liefst op iedere site een andere, want stel je voor dat je overal hetzelfde wachtwoord gebruikt en 1 van de 100 websites waar jij een account hebt wordt gehackt, hou dat in gedachten!

Wat is nu een veilig wachtwoord EN makkelijk te onthouden? Een zogenaamde wachtwoord-zin is het meest veilig, dit is vrij makkelijk eigenlijk, en als je toch bezig bent, maak er ook meteen iets positiefs van 🙂 bijvoorbeeld: “Vandaag heb ik er zin in 246@”. Ja voor extra veiligheid op een cijfer en een teken eindigen, want een cijfer en een teken is vaak ook een vereiste.

Soms is dit echter niet toegestaan, lange wachtwoorden of spaties. In dat laatste geval laat je de spaties gewoon weg natuurlijk, en dan krijg je “Vandaaghebikerzinin246@”.

Denk er om dat simpele wachtwoorden als ‘123456’, ‘geheim’, ‘12345’, ‘secret’ enzovoort door hackers als eerste worden gebruikt. Daarnaast is het ook belangrijk dat het wachtwoord moeilijk te raden is, dus niet de naam van je partner, hond of favoriete sportclub 🙂

Let er ook op zodra je ergens inlogt, dat er https in de adresbalk staat, bv. https://www.rabobank.nl en geen http://www.rabobank.nl. Het internet verkeer waar http:// voor staat kan namelijk simpel onderschept worden door hackers. En als laatste… sla niet op een onbekende computer zomaar je wachtwoord en inlognaam op!

Andere artikelen met betrekking op security: